Nysnø publiserer sin første klimarapport – med egenutviklet metodikk

Det statsstøttede investeringsselskapet Nysnø har utviklet sin egen metode for å følge med på om investeringene de gjør faktisk sparer kloden for utslipp. Nå er deres første rapport klar.
Jean Baptiste Curien er leder for klimateknologi i Nysnø. | Foto: Nysnø
Jean Baptiste Curien er leder for klimateknologi i Nysnø. | Foto: Nysnø

Det statsstøttede investeringsselskapet Nysnø skal investere i selskaper som jobber mot mer klimavennlige produkter og løsninger. I mars offentliggjorde selskapet en egen metode for å måle unngåtte utslipp av klimagasser. 

«Unngåtte utslipp» (Avoided emissions) ligger i scope 4 i rammeverket for bærekraftsrapportering. 

Nå har Nysnø brukt metoden i en gjennomgang av sin egen portefølje, og konkluderer med at de innen 2030 vil ha bidratt til å senke CO2-utslipp med 7,2 millioner tonn CO2-ekvivalenter gjennom sine investeringer. 

Beregning av unngåtte utslipp er i en tidlig fase og Nysnø har samarbeidet med andre investorer i Project Frame for å utvikle en felles metodikk for beregning av unngåtte utslipp. 

– Vi har identifisert og kvantifisert de forskjellige klimaeffektene som våre porteføljeselskaper gir, og nå publiserer vi for første gang virkningen av vår portefølje mot 2030. Beregningene inkluderer både realiserte og estimerte fremtidige CO2-reduksjoner basert på realistiske vekstprognoser for de respektive selskapene, justert for vår eierandel, sier Jean Baptiste Curien, leder for klimateknologi i Nysnø i en pressemelding.

Nysnø har så langt investert vekstkapital i 185 virksomheter. Estimatene i rapporten omfatter kun direkte investeringer, ikke investeringer gjennom fond som gir indirekte eierskap. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også