Børstørke gir nedbemanninger i investeringsbanken

Flere ansatte må gå i ABG Sundal Colliers danske avdeling.
ABG Sundal Collier holder til i nye lokaler i Vika i Oslo. | Foto: ABG Sundal Collier
ABG Sundal Collier holder til i nye lokaler i Vika i Oslo. | Foto: ABG Sundal Collier

Den danske avdelingen av ABG Sundal Collier sier opp fem av 12 ansatte. Blant dem som må gå, er leder for aksjesalg, Morgen Eismark. Han kom til ABG fra Danske Markets i 2019. 

Bakgrunnen for nedbemanningene er et drastisk fall i antall børsnoteringer i Danmark, skriver den danske næringslivsavisa Børsen

Blant de oppsagte er tre analytikere. Det innebærer at i fremtiden vil flere virksomheter innen shipping, bærekraftig energi og finans bli dekket fra Oslo eller Stockholm. 

– Vi er en uavhengig børsnotert investeringsbank der partnerne eier en vesentlig del av aksjene. Vi har ingen morbank med en betydelig utlånsvirksomhet som kan bidra til å holde en ulønnsom virksomhet i gang, sier Thomas Lindquist, managing partner for ABG i Danmark til Børsen.

Storeier i Kameo

ABG Sunndal Collier, som er notert på Oslo børs, fikk et inntektsfall på 40 prosent i 2022. I første kvartal 2023 viser investeringsbankens regnskaper at både inntekter og resultat fortsetter å falle. Banken er storeier i folkefinansieringsaktøren Kameo.

I 2021 var det om lag 100 børsnoteringer i Norden med en samlet verdi på 20 milliarder kroner. Siden den gang har dette tallet falt kraftig, noe som påvirker resultatet til investeringsbankene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også