DNB åpner private banking-filial i Sverige

Har sikret seg tidligere Swedbank-topp til å lede satsingen.
Foto: Pr/dnb
Foto: Pr/dnb

DNB melder seg på i den økende konkurransen om svenske private banking-kunder, melder svenske Realtid

Nå åpner DNB egen private banking-satsing over Kjølen. 

­– Det svenske markedet for private banking er i vekst. Det faktum at DNB allerede gjør det sterkt i corporate og investment banking skaper mange synergier som styrker vårt nye tilbud, sier administrerende direktør Elisabeth Beskow i DNB Sverige til Realtid.

Charlotte Aleblad skal lede den nye satsingen. Aleblad er tidligere leder for bedriftsmarkedet i Swedbank. Før hun kom til Swedbank i 2011, jobbet Aleblad i Markets i SEB, skriver AMWatch

I forbindelse med DNBs fjerdekvartalspresentasjon fortalte leder for formuesforvaltning i DNB, Håkon Hansen, om et godt kvartal i et brukbart år

– Vi økte antallet spareavtaler i private banking med over 25 prosent i fjor og har nå passert 400 spareavtaler i private banking med til sammen nærmere 15 milliarder kroner under forvaltning, sa Hansen tidligere denne måneden.

DNB er ikke den eneste norske aktøren som vil ha en bit av det svenske private banking-markedet. I januar ble det kjent at ABG Sundal Collier har etablert en tilsvarende filial i Sverige, og ansatt tidligere Carnegie-topp Jonas Ingerdal Predikaka til å lede satsingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også