Tidligere Argentum-topper etablerer eget investeringsselskap

Den tidligere Argentum-lederen Joachim Høegh-Krohn har startet nytt investeringsselskap og har fått tre tidligere styreledere med som investorer.
Joachim Høegh-Krohn ble presset til å gi seg som leder for Argentum av Næringsdepartementet, men har nå reist én milliard kroner til sitt private investeringsselskap. | Foto: PR / Argentum
Joachim Høegh-Krohn ble presset til å gi seg som leder for Argentum av Næringsdepartementet, men har nå reist én milliard kroner til sitt private investeringsselskap. | Foto: PR / Argentum

Det stormet rundt det statseide investeringsselskapet Argentum i 2021. Direktør Joachim Høegh-Krohn var den best betalte lederen i et statlig selskap, med over 24 millioner kroner i lønn, og det fikk næringsministeren til å reagere. 

Da styret ikke ville endre på vilkårene til Høegh-Krohn valgte næringsminister Vestre å kaste hele styret, med unntak av ett medlem. Da sluttet Høegh-Krohn i jobben. 

Nå har Høegh-Krohn etablert et eget investeringsselskap, Turnstone. På seks uker har han fått inn én milliard kroner fra investorer.

– Jeg sitter med litt bakoversveis og er positivt overrasket over hvor radig det har gått for oss. De fleste oppkjøpsfond sliter nå med å hente kapital. Markedet er vanskelig og bankkrise og likviditets-skvis har gjort det ekstra tøft. Men Turnstone er blitt svært godt mottatt i markedet, sier Høegh-Krohn til DN.

Han tror noe av responsen skyldes regjeringens politikk og misnøye med håndteringen av Argentum og at suksessen derfor til dels er takket være de som fikk ham fjernet fra Argentum. 

Blant investorene som har gått inn i Turnstone er Kjell Martin Grimeland, som var styreleder da styret ble kastet. I tillegg er også to tidligere styreledere i Argentum blant investorene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også