Slutter i Argentum – starter konkurrent

Etter at næringsminister Jan Christian Vestre tok affære og sparket nesten hele Argentum-styret, i tillegg til å be om moderasjon i lederlønninger, har flere nøkkelansatte sluttet. Disse starter nå en konkurrent til statens oppkjøpsfond.
Tidligere toppsjef i Argentum, Joachim Høegh-Krohn, starter nå konkurrenten Turnstone Private Equity. | Foto: NTB/Erlend Aas
Tidligere toppsjef i Argentum, Joachim Høegh-Krohn, starter nå konkurrenten Turnstone Private Equity. | Foto: NTB/Erlend Aas

I fjor kom det frem at næringsminister Jan Christian Vestre ønsket moderasjon i statlige lederlønninger, og at medinvesteringsordningen til de ansatte i det statlige oppkjøpsfondet Argentum ble avviklet. 

Siden den gang har seks ansatte sagt opp jobben i Argentum, og DN kan melde om at de samler seg for å starte konkurrenten Turnstone Private Equity. Det er tidligere toppsjef Joachim Høegh-Krohn som bekrefter dette overfor DN. Han vil bli hovedeier og investeringssjef i Turnstone. 

DN spør Høegh-Krohn om det nye selskapet er en form for hevn.

– Nei, selvsagt ikke. Jeg sa ensidig opp min stilling i Argentum. Jeg har stått til disposisjon ut min oppsigelsestid på seks måneder og har nå sluttet, og står fritt til å starte ny virksomhet, som jeg planlegger å gjøre. Jeg har vært i kontakt med en rekke investorer den siste tiden og mottagelsen av Turnstone har vært svært god og vi har flere som har meldt sterk interesse for å delta i vårt første fond, sier Høegh-Krohn til avisen.

Han får med seg følgende inn i det nye selskapet.

  • Daniel Rygg, leder for annenhåndsmarkedet i Argentum.
  • Oda Knudsen, nestkommanderende for annenhåndsmarkedet.
  • Henrik Finsrud, investeringsanalytiker for annenhåndsmarkedet.
  • Henning Fredriksen, leder for Argentums direkteinvesteringer.
  • Stefan Vikøyr, nestleder for investeringer i nyetablerte fond.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også