Inkassoselskapet Fair Group går rettens vei for å kaste ut aksjonærer

Fair Group møter snart egen aksjonærer i retten i et forsøk på å kvitte seg med dem.
Foto: PR / Fair Group
Foto: PR / Fair Group

I 2017 investerte ekteparet Jørn og Wenche Wahl Heimstad i inkassoselskapet Fair Group som er drevet av nevøen Rune Heimstad. Ekteparet eier i dag vel 25 prosent av aksjene i Fair Group gjennom selskapet Cerebus. Ifølge DN gikk det ikke lang tid før samarbeidet begynte å skrante. Nå vil inkassoselskapet gå rettens vei for å kaste ut de to aksjonærene, det skriver DN.

I sluttinnlegget til Fair Group poengteres det at aksjeloven gir adgang til å utløse en aksjonær ved et alvorlig og varig motsetningsforhold mellom aksjeeieren og andre aksjeeiere i selskapet vedrørende driften av selskapet eller der det foreligger andre tungtveiende grunner som tilsier at aksjeeieren utløses. Ingen av partene utdyper hva nøyaktig som er årsaken til at Fair Group ønsker å kaste ut det to aksjonærene.

Skulle retten likevel komme til at det er grunnlag for utløsning, mener Cerebus at deres eierandel i Fair Group er verdt oppimot 40 millioner kroner. Det er satt av seks dager til behandling av saken i Agder tingrett med oppstart tirsdag 7. mars.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også