Formue støtter bærekraftstiftelse

Håper å få mer enhetlig bærekraftsrapportering ut av samarbeidet.
Sjefstrateg Anders Zachrisson i Formue.
Sjefstrateg Anders Zachrisson i Formue.

Formuesforvalteren Formue har inngått en avtale med stiftelsen Terravera. Formue går inn med driftsmidler i stiftelsen, som jobber sammen med akademia for å bygge bedre modeller av komplekse verdikjeder og miljøavtrykket fra disse. 

– All rådgivning rundt bærekraft er basert på en felles forståelse for måling av avtrykk: hvor store avtrykk gir de ulike valgene enkeltpersoner, bedrifter og investorer tar? En av de største utfordringene for å skape overgang (transisjon) er nettopp denne felles forståelsen. I dag er dataene basert på individuelle rapporter – med ulik kvalitet – fra selskaper og kapitalforvaltere. Disse sammenstilles av ulike dataleverandører - igjen med forskjellige modeller. Vi er inspirert av Terraveras visjon om å forenkle disse valgene med sikrere og vitenskapelig baserte data, sier sjefstrateg Anders Zachrisson i Formue i en pressemelding. 

Formue tilbyr sine kunder bærekraftsrapportering på porteføljene deres. 

– Avkastningen som skapes i en portefølje er selvsagt basert på selskapets aktiviteter. Dette er aktiviteter som i varierende grad påvirker miljø og samfunn, noe vi så vidt har begynt å forstå rekkevidden av. Vi mener det er relevant for alle investorer å kjenne til hvilket fotavtrykk avkastningen skaper. Det er nummer én: en forståelse av forholdet mellom virksomhet, avkastning og fotavtrykk. Derfra er det flere veier å gå. Det er ikke så enkelt som å bare investere grønt! Dette er virkelig et spennende område som gir en ny dimensjon til investeringsfeltet. Men det slutter ikke der – fotavtrykket til en formue er større enn bare porteføljen. Det har selvfølgelig også med livsstil og entreprenørskap å gjøre, sier Zachrisson. 

Terravera samarbeider allerede med flere andre finansselskaper, blant annet DNB Asset Management og Nysnø.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også