Obligasjonsmegler er dømt til å personlig erstatte investering for brudd på god forretningsskikk

Oslo tingrett har dømt en tidligere megler i Jool Markets til å måtte personlig betale full erstatning til en småsparer for tap på en investering.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Megleren sendte en epost til kunden med tilbud om kjøp av obligasjoner i et svensk eiendomsselskap, som skulle bygge ut flere eiendommer. I eposten skrev megleren at obligasjonen hadde første innløsningsmulighet i november samme år og senest mai året etter. Småspareren ble interessert fordi han ønsket en obligasjon med kort løpetid. Likevel opplyste ikke megleren om at byggetillatelsen var kommet på plass ett år etter planen og småspareren investerte 300.000 kroner i obligasjonen. Utbetalingen ble utsatt ett år før den omsider ble konvertert til preferanseaksjer i det svenske eiendomsselskapet som småspareren ikke fikk solgt. Dermed gikk småspareren rettens vei, det skriver DN.

– Megleren handlet i en profesjonell sammenheng. Utgangspunktet er at det gjelder et strengt, ulovfestet uaktsomhetsansvar for profesjonsutøvere, skriver dommeren i dommen.

Dommeren mente at megleren hadde brutt god forretningsskikk. Han måtte dermed betale tilbake 290.000 kroner og småsparerens advokatregning på 435.000 kroner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også