Tesla-eier dømt for forsikringsbedrageri etter «glemte» skader

En Tesla-eier hevdet at bilen fikk skader i en vaskemaskin – bildene fra da bilen ble solgt viste at det ikke var hele historien.
Illustrasjonsfoto. | Foto: Berit Roald / NTB
Illustrasjonsfoto. | Foto: Berit Roald / NTB

I fjor vår ble en Tesla av model X kjørt inn i et bilvaskeri for en vask. Under vaskingen åpnet en av bildørene seg selv og fikk skader av vaskemaskinen. Eieren meldte fra til forsikringsselskapet for å få dekket skadene på bilen. Da han fylte inn skademeldingsskjemaet opplyste han ikke om at bilen hadde skader fra før – for det hadde den. Forsikringsselskapet fikk tilgang til bilder som var tatt av bilen da den ble kjøpt gjennom auksjonen.no året før. Da var det ingen tvil om at den hadde riper i lakken, det skriver Østlandets Blad.

Eieren ble politianmeldt og i Follo og Nordre Østfold tingrett forklarte han at bilen var polert etter kjøpet og at han derfor ikke hadde tenkt på de eksisterende skadene. Den forklaringen kjøpte ikke retten. Forsikringsselskapet, som ikke blir navngitt av Østlandets Blad, fikk taksert skadene etter hendelsen i vaskemaskinen til 12.782 kroner og de eksisterende skadene til 140.712 kroner. Retten mente det var overdrevet og halverte estimatet på de eksisterende skadene.

Allmennpreventive hensyn førte til at eieren som ikke er dømt fra før av, ble dømt til 21 dager i fengsel. Han er også dømt til å betale 11.312 kroner til forsikringsselskapet for leiebilen han fikk disponere og skader på den. I tillegg må han betale 2500 kroner for sakskostnader til det offentlige.

Tidligere bankdirektør i Danmark dømt til å betale 231 millioner for medvirkning til konkurs

Kredittselskap må dekke 90.000 kroner av forbrukslån

Meling om Sandnes-saken: – Saken til PST ville falt fra hverandre hvis de avhørte meg

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også