Lederen av Norsk Venturekapitalforening ønsker seg flere kvinnelige kollegaer

Ellen Amalie Vold er leder i Norsk Venturekapitalforening og mener hun har verdens beste jobb. Hun håper flere kvinner søker seg til finansbransjen.
Ellen Amalie Vold er administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening. | Foto: Norsk Venturekapitalforening.
Ellen Amalie Vold er administrerende direktør i Norsk Venturekapitalforening. | Foto: Norsk Venturekapitalforening.

– En av de viktigste sakene jeg jobber med er å tiltrekke flere kvinner til finansbransjen, fordi vi mister tilgangen på mange kloke hoder når kvinner ikke er med. Fra det perspektivet, skulle jeg gjerne hatt flere kvinnelige kollegaer, sier Vold til E24.

– Det er en del myter om hvordan det er å jobbe et mannsdominert finansmiljø, men jeg kan avlive mange av de mytene og jeg håper flere kvinner får øynene opp for hvor interessant, variert og morsomt det er å jobbe i finans, legger hun til.

Et initiativ som forsøker å få opp andelen kvinnelige ledere i finansnæringen er Kvinner i Finans Charter. Bak initiativet står investeringsdirektør Alexandra Morris i SKAGEN Fondene og daglig leder Turid E. Solvang i FutureBoards.

– Vi trenger radikale grep. Tiden for festtaler er over. Vi må forplikte bransjen til å gjøre det alle er enige om at er strategisk viktig, har Morris tidligere uttalt til FinansWatch.

– I Norge har ting stått på stedet hvil. Det er frustrerende. Vi er ferdig med å debattere at det trengs kvinner i lederposisjoner i finans, la hun til.

Selskapene som forplikter seg til å jobbe for bedre kjønnsbalanse må offentliggjøre målene sine. I tillegg til at både mål og resultatoppnåelse offentliggjøres, blir også godtgjørelse til lederne knyttet opp til måloppnåelse. Konsekvensen er lønnskutt om ikke målene nåes.

Ifølge Morris er dette viktig da lønn for mange er en stor driver.

Håper radikale grep øker kvinneandelen i ledende finansposisjoner 

Snorre Storset mener finansbransjen er nærmere en helt jevn kjønnsfordeling om noen år

Runa Kerr om Kvinner i Finans: – Vi må være tålmodige og vet at ikke alle hopper på med en gang

Hanne Bjurstrøm mener bankene har en lang vei å gå i rekrutteringsarbeidet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også