FinansWatch

Finans Norge roser utspill fra oljefondsjefen: – Vi kan hevde oss i den internasjonale konkurransen om å forvalte verdens pensjonspenger

Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge mener Oljefondets planlagte styrking av forvaltermiljøet i Oslo kan stryke Norge som et tyngdepunkt for kapitalforvaltning i Norden.

– Den norske finansnæringen ser frem til å samarbeide med oljefondet. Det vil trekke interesse, kompetanse og aktivitet til Norge som vil skape positive ringvirkninger, og det kan bidra til å styrke Norge som et tyngdepunkt for kapitalforvaltning i Norden, uttaler administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge. | Foto: Kilian Munch/Finans Norge

Kreutzer trekker i en melding fra Finans Norge frem at oljefondsjef Nicoali Tangen ønsker at fondet skal bli en drivkraft i det norske kapitalforvaltningsmiljøet og at han vil bygge opp fondets største forvalterteam for aktiv aksjeplukking i Oslo.

– Oljefondet og det norske forvaltermiljøet kan bygge hverandre sterkere, uttaler Kreutzer i meldingen.

– Klarer vi å utvikle et cluster for denne kompetansen i Norge med et samarbeid mellom alle de store og små forvaltermiljøene i finansnæringen, Oljefondets miljø og akademia, kan denne satsingen fra Oljefondet bidra til at Norge utvikler et verdensledende miljø for kapitalforvaltning. Vi kan hevde oss i den internasjonale konkurransen om å forvalte verdens pensjonspenger, legger han til.

Finans Norge har lett i SSB-skogen for å finne jobbskapertallet

Finans Norge vil ha mer til flom- og skredsikring 

Oljefondet har opplevd en økning i digitale angrep etter koronautbruddet

Norges Banks tilsynsorgan fant smutthull i Tangen-avtale 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch