FinansWatch

Finans Norge vil ha mer til flom- og skredsikring

Finans Norge er en av en rekke organisasjoner som i et brev til Stortingets energi- og miljøkomite ber om 200 millioner kroner mer i bevilgninger til flom- og skredsikringsarbeid – ikke 15 millioner mindre slik regjeringen foreslår

Finans Norge-sjef Idar Kreutzer signerer brev om mer penger til flom- og skredsikring. | Foto: Kilian Munch/Finans Norge

Regjeringens reduksjon av bevilgningene til Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, er «svært uheldig i ei tid hvor utbetalingene som følge av naturskader øker».

Det kommer frem i brevet som er signert av Idar Kreutzer, adm direktør Finans Norge, Bjørn Arild Gram, styreleder i KS, Julie Brodtkorb, adm. direktør Maskinentreprenørenes Forbund, Dagfinn Svadberg Hatløy, forbundsleder Naturviterne, Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Norges Bondelag, Thomas Breen, direktør Norsk Vann, Rune Aale-Hansen, adm. Dir Norsk Kommunalteknisk Forening, Liv Kari Skudal Hansteeen, adm direktør Rådgivende Ingeniørers Forening.

I brevet påpekes at forskringsselskapene har utbetalt en samlet erstatning på rundt 30 milliarder kroner for vær- og naturskader på bygninger og innbo de siste ti årene, og at en oversikt fra NVE viser et behov på 3,9 milliarder kroner som nødvendige flom- og skredsikringstiltak.

Derfor foreslår undertegnerne av brevet å øke bevilgningene til flom- og skredsikring for statsbudsjettet 2021 med 200 millioner kroner med motiveringen at «Det er bedre samfunnsnytte i å forebygge framfor å reparere skader»

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch