FinansWatch

Finans Norge vil ha mer til flom- og skredsikring

Finans Norge er en av en rekke organisasjoner som i et brev til Stortingets energi- og miljøkomite ber om 200 millioner kroner mer i bevilgninger til flom- og skredsikringsarbeid – ikke 15 millioner mindre slik regjeringen foreslår

Finans Norge-sjef Idar Kreutzer signerer brev om mer penger til flom- og skredsikring. | Foto: Kilian Munch/Finans Norge

Regjeringens reduksjon av bevilgningene til Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, er «svært uheldig i ei tid hvor utbetalingene som følge av naturskader øker».

Det kommer frem i brevet som er signert av Idar Kreutzer, adm direktør Finans Norge, Bjørn Arild Gram, styreleder i KS, Julie Brodtkorb, adm. direktør Maskinentreprenørenes Forbund, Dagfinn Svadberg Hatløy, forbundsleder Naturviterne, Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Norges Bondelag, Thomas Breen, direktør Norsk Vann, Rune Aale-Hansen, adm. Dir Norsk Kommunalteknisk Forening, Liv Kari Skudal Hansteeen, adm direktør Rådgivende Ingeniørers Forening.

I brevet påpekes at forskringsselskapene har utbetalt en samlet erstatning på rundt 30 milliarder kroner for vær- og naturskader på bygninger og innbo de siste ti årene, og at en oversikt fra NVE viser et behov på 3,9 milliarder kroner som nødvendige flom- og skredsikringstiltak.

Derfor foreslår undertegnerne av brevet å øke bevilgningene til flom- og skredsikring for statsbudsjettet 2021 med 200 millioner kroner med motiveringen at «Det er bedre samfunnsnytte i å forebygge framfor å reparere skader»

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch