Tøffeste vinter på 14 år påvirket If

If avsluttet første kvartal med en combined ratio på 88,2 prosent. Stormen Ingunn og en beinhard vinter satt sitt spor på forsikringsselskapets resultat.
BRÅTT VÆRSKIFTE:– Årets harde, nordiske vinter har påvirket totalkostnadsprosenten, sier If-konsernsjef Morten Thorsrud. | Foto: If / PR
BRÅTT VÆRSKIFTE:– Årets harde, nordiske vinter har påvirket totalkostnadsprosenten, sier If-konsernsjef Morten Thorsrud. | Foto: If / PR

If økte premieinntektene for den norske virksomheten til 7,5 milliarder svenske kroner i første kvartal. Det er opp fra 7,3 milliarder samme kvartal i fjor.

Som kjent har imidlertid ekstremvær skapt utfordringer for forsikringsselskapene den siste tiden. If slapp heller ikke unna stormen Ingunn i februar, og det de kaller den tøffeste nordiske vinteren siden 2010.

– Årets harde, nordiske vinter har påvirket totalkostnadsprosenten, men den underliggende ytelsen er fortsatt sterk, sier konsernsjef Morten Thorsrud i en pressemelding.

Totalkostnadsprosenten, også kalt combined ratio, for virksomheten i Norge er beregnet til 88,2 prosent i kvartalet, opp fra 86,1 prosent første kvartal 2023.

Verst i Norge og Sverige

Særlig i Norge og Sverige var det en økning i skader som følge av været. De brå værskiftene førte til et uvanlig bredt spekter av skader å håndtere, både for segmentene Motor og Eiendom, opplyser forsikringsselskapet.

Ekstremværet styrte unna If i Norge - leverer combined ratio langt under konkurrentene

If har 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum, og i Norden var premieveksten på 7,6 prosent i første kvartal. Det er tidenes høyeste brutto premievekst.

I segmentet Eiendom var veksten på 7 prosent, mens i Personforsikring endte veksten på sterke 14 prosent. If mener det forsterker trenden i samfunnet, der flere investerer i sin personlige helse.

Økning for konsernet

Totalt hadde If-konsernet, som eies av det finske finanskonseret Sampo, 2,1 milliarder euro i premieinntekter i første kvartal, noe som er en økning på 1 milliard euro. 

Før skatt satt konsernet igjen med 356 millioner euro, noe som er opp fra 337 millioner euro første kvartal i fjor.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også