Ekstremværet styrte unna If i Norge - leverer combined ratio langt under konkurrentene

If i Norge leverer kraftig forbedring i fjerde kvartal. Mens konkurrentene rapporterer om en samlet skade- og kostnadsandel opp mot 100, treffer If godt ned på 80-tallet.
Konsernsjef i forsikringsselskapet If, Morten Thorsrud. | Foto: If
Konsernsjef i forsikringsselskapet If, Morten Thorsrud. | Foto: If

If i Norge leverer et forsikringsresultat for fjerde kvartal på 747 millioner kroner, opp fra 165 millioner i tilsvarende kvartal i 2022.

Selskapets samlede skade- og kostnadsandel (combined ratio) endte på 83,8 prosent i kvartalet. Det er betydelig lavere enn selskapets konkurrenter (se faktaboks). 

Den samlede skade- og kostnadsandelen er også tydelig ned fra tredje kvartal, da den endte på 90,9 prosent. Den er også ned sammenlignet med fjerde kvartal 2022, da den endte på 96,2 prosent.

For året sett under ett ble den samlede skade- og kostnadsandel 87,2 prosent for den norske virksomheten.

Brutto premieinntekter i Norge endte på 4.240 millioner kroner i fjerde kvartal, opp 238 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Ifs samlede resultat for virksomheten i Norden endte med et årsresultat før skatt på 1,36 milliarder euro, en klar nedgang fra fjorårets resultat på 1,55 milliarder euro. 

Forsikringsresultatet endte på 842 millioner euro for 2023, som gir en økning på 25 prosent fra 2022. 

For året endte combined ratio endte totalt på 83,1 prosent. Det er en bedring fra 2022 da combined ratio var på 86,6 prosent.

For fjerde kvartal isolert var resultatet fra forsikringstjenester på 214 millioner euro.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også