Boston Consulting Group tror at KI vil føre til en økonomisk gevinst for forsikringsselskapene

BCG tror på en kostandsreduksjon opp mot 30 prosent på skadehåndtering. 
FREMTIDEN: BCG-partner Morten Bjørnson tror KI vil føre til kostnadsbesparelser for forsikringsselskapene.
FREMTIDEN: BCG-partner Morten Bjørnson tror KI vil føre til kostnadsbesparelser for forsikringsselskapene.

I en pressemelding forteller Morten Bjørnson, partner ved Boston Consulting Group (BCG) sitt Oslo-kontor, at bruk av KI innen behandling av skadesaker vil føre til en betydelig kostnadsreduksjon for forsikringsselskapene. 

BCG gjorde også nylig en undersøkelse om fremtidens forsikringskjøpere, hvor de fant ut at de kommende generasjoner er mer åpne for å handle i metaverset. Tallene på bruk av KI rundt forsikringskrav viser seg nå å kunne ha en stor økonomisk vinning for selskapene. 

– AI-teknologien forventes å føre til en reduksjon på mellom tre prosent og fire prosent i skadeutbetalinger, men også en kostnadsreduksjon mellom 20 prosent og 30 prosent relatert til skadehåndtering, sier han. 

Han sier også at bruken av KI i jakten på bedrageri viser lovende takter, så bedyrer han samtidig at det fører med seg en stor risiko risiko å ta i bruk nye verktøy. 

– Dette krever at forsikringsselskaper anerkjenner risikoen for slike sofistikerte forsøk og styrker forsvarsmekanismene med en kombinasjon av robust dataanalyse, atferdsanalytikk, samarbeidende datadeling, menneskelig ekspertise og kundeopplæring, sier Bjørnson.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også