KLP Skadeforsikring med combined ratio på over 100 prosent

Finansresultatet veide opp for forsikringsdriften for KLP Skadeforsikring i fjerde kvartal, opplyser selskapet i et sammendrag av kvartalsrapporten. 
ØKTE FINANSINNTEKTER: KLPs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. | Foto: Pr/klp
ØKTE FINANSINNTEKTER: KLPs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. | Foto: Pr/klp

Mandag slapp KLP-konsernet sin fjerde kvartalsrapport for 2023. I rapporten publiserte også konsernet et utdrag av rapporten for datterselskapet KLP Skadeforsikring. 

KLP Skadeforsikring oppnådde et driftsresultat før skatt på 18 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 62 millioner kroner i samme periode i 2022. Per fjerde kvartal så selskapet en økning fra 111 millioner i 2022, til 273 millioner i 2022. 

Selskapet skriver i sammendraget at utviklingen i kvartalet først og fremst skyldes at finansresultatet veier opp for et svakt forsikringsteknisk resultat. 

KLP Skadeforsikring hadde finansinntekter på 128,7 millioner kroner i kvartalet, som tilsvarer en avkastning på 2,3 prosent, sammenlignet med 41,3 millioner i fjerde kvartal året før. 

Per fjerde kvartal viste foretaket til en combined ratio på 100,3 prosent, mens skaderesultatet ved utgangen av kvartalet utgjorde 350 millioner kroner. Til sammenligning var skaderesultatet 442 millioner kroner per fjerde kvartal 2022. 

KLP Skadeforsikring opplyser at bransjene eiendom og motor leverte svake resultater, og at økte kostnader knyttet til materialer har en del av skylden for utviklingen. KLP opplyser også at forsikringsforetaket ser en økende frekvens innen skader på motor, og at man over tid vil justere opp premiene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også