KLP hentet inn underskuddet i fjerde kvartal – overfører rekordsum

Selskapet overfører 21,4 milliarder kroner til kundenes premiefond etter solid 2023. 
SORTE TALL: Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes er fornøyd med konsernets avkastning i 2023. | Foto: KLP
SORTE TALL: Konsernsjef i KLP, Sverre Thornes er fornøyd med konsernets avkastning i 2023. | Foto: KLP

KLP-konsernet fikk et totalresultat på 903 millioner kroner i fjerde kvartal. Opp fra et underskudd på nærmere 4,4 milliarder kroner i samme periode i 2022. 

Økningen skyldes blant annet konsernets investeringsinntekter etter skatt, som var 27,3 milliarder i kvartalet, mot 7,8 milliarder året før. 

Konsernet hadde netto forsikringstjenester og finansielt resultat på 1,3 milliarder i kvartalet, mot 3,5 milliarder i minus fjerde kvartal året før. Per fjerde kvartal presenterte selskapet en solvensgrad på 350 prosent. 

– Styrket soliditet

Selskapet fikk et avkastningsresultat til kunder på 13,9 milliarder i kvartalet og avkastningen på kundemidlene i kollektivporteføljen tilsvarte 2,4 prosent. 

Ved årsskiftet hadde konsernet en forvaltningskapital på 1017 milliarder kroner, som er en økning på 117 milliarder gjennom året. 

For 2023 sett under ett ble kundenes avkastning 29,2 milliarder kroner. Avkastningen på kundemidler i kollektivporteføljen utgjorde 6,4 prosent. 

Avkastningen gjør at konsernet betaler 21,4 milliarder kroner til kundenes premiefond, som er ny rekord for KLP. Konsernsjef Sverre Thornes forteller at konsernet forventer høyere avkastning fra renter og eiendom i tiden som kommer. 

– God avkastning er den viktigste bidragsyter til lavere pensjonskostnader, og derfor er det ekstra hyggelig å kunne overføre et så stort overskudd til våre kunder. Vi får høyere avkastning fremover fra både eiendom og rentebærende plasseringer, og har over år styrket vår soliditet. Derfor har vi rom for å utdele så mye av vårt avkastningsoverskudd, sier KLPs konsernsjef, Sverre Thornes, i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også