Porsche-eier ble nektet oppgjør av Gjensidige

Forsikringsselskapet hevdet at bileieren løy, nektet utbetaling og anmeldte ham. I en dom fra Oslo tingrett får mannen fullt medhold, mens Gjensidige får kritikk. 
RETTSTVIST: Gjensidige hevdet at bilkunden løy og anmeldte ham. | Foto: Paul Kleiven – Gorm Kallestad / NTB
RETTSTVIST: Gjensidige hevdet at bilkunden løy og anmeldte ham. | Foto: Paul Kleiven – Gorm Kallestad / NTB

For omkring tre år siden kolliderte en annen bil med mannens Porsche Cayenne, som sto parkert. Og mannen sendte inn skademelding til sitt forsikringsselskap Gjensidige, som ikke ville betale ut forsikringsoppgjøret. De ville si opp forsikringsavtalene hans og kreve penger for utredning, skriver Motor.

Sammen med Storebrand, som var forsikringsselskapet til eieren av bilen som kjørte inn i Porschen, hentet de inn en sakkyndig vurdering som konkluderte med at skadene på bilen ikke var forenlig med hendelsesforløpet som ble beskrevet i skademeldingen. Porsche-eieren engasjerte på sin side egne eksperter, som konkluderte med at kollisjonen kan ha vært slik han hevdet, og at Gjensidiges ekspertvurdering hadde mangler. 

Gjensidige gikk også til det skritt å politianmelde Porsche-eieren. Men etter å ha etterforsket påstandene, konkluderte politiet med at det ikke var bevist noe straffbart, og henla anmeldelsen. I en dom fra Oslo tingrett får Porsche-eieren i 40-årene fullt medhold, mens Gjensidige får kritikk. De må betale mannens saksomkostninger på nærmere 350.000 kroner og kan heller ikke si opp forsikringsavtalene hans. 

– Det kommer et erstatningskrav mot Gjensidige for de resterende utgiftene jeg har hatt, og som jeg ikke fikk dekket i dommen, sier mannen, som er svært kritisk til hvordan Gjensidige har behandlet ham, til Motor.

– Dette er noe vi absolutt ikke kjenner oss igjen i, skriver kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige i en epost til Motor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også