Studentboliger i Stavanger brant ned - flere studenter manglet innboforsikring

Krisemøte mellom Stavanger kommune og Studentskipnaden etter at flere av beboerne ikke har forsikring til å dekke overnatting etter brannen. 
Foto: Pressebilde
Foto: Pressebilde

Natt til søndag brøt det ut en storbrann i Sandal i Stavanger. Boligene er studentboliger, hvor det var 29 voksne og 9 barn som ble evakuert, skriver Stavanger Aftenblad. 

Avisen skriver at de har snakket med administrerende direktør for SiS, Elisabeth Faret, som forteller at de har innlosjert de fleste på hoteller, men at det er snakk om at de fleste av beboerne mangler innboforsikring, og vil ikke få dekket overnatting eller innbo som er skadet i brannen. 

– De som ikke har forsikring må få hjelp av Nav, og så jobber vi sammen med kommunen for å finne langsiktige løsninger på bolig, sier hun. 

De forteller videre at alle beboerne får beskjed om at de må tegne innboforsikring når de inngår leieavtale. Noe de da ikke har gjort. 

– Alle studentene hos oss får beskjed om at de må ha innboforsikring når de signerer leiekontrakt.

– Vi vet at de som har innboforsikring, får dekket en natt på hotell. Her har vi dekket to netter på hotell for studentene, og så får vi se hva som skjer videre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også