Tryg krever millionbeløp i advokatutgifter etter skipsverft-konkursen

Har brukt syv ganger så mye ressurser som bostyrer i saken. 
Foto: Gorm Kallestad/NTB
Foto: Gorm Kallestad/NTB

I rettsaken mellom bostyrer og den tidligere verftseieren til Kleven Verft som gikk konkurs i 2020, Tomislav Debeljak, ble det på siste dag ampert da den tiltalte part, altså Debeljak og hans forsikringsselskap Tryg, meldte inn kravet sitt. 14,5 millioner kroner skal de fire advokatene ha brukt på forsvaret etter konkursen, skriver Kystens Næringsliv.

Bostyrer Bjørn Åge Hamre skal ha blitt meget oppgitt over kravet fra den tiltalte og Tryg Forsikring som kom frem i Hordaland tingrett, etter at de er saksøkt for 134 millioner kroner og Tryg kan bli dømt til ansvarlig for 30 millioner av de. 

– Jeg har ikke opplevd maken, omkostningene er hinsides all fornuft. Dette har ikke vært en komplisert sak. Papirdokumentasjonen har vært begrenset. Og saken har ikke krevd 14 millioner i salær fordelt på fire advokater, sa han til bransjeavisen. 

Debeljak er representert av to advokater fra Deloitte, mens Tryg Forsikring er representert av to advokater fra Arntzen de Besche. 

– 14 millioner inkludert moms. Det må vi ikke glemme, sa en av Trygs advokater, Karl Rosen. 

– Vi har gjort et godt og grundig arbeid, som forsvarer utgiftene. Det står mye penger på spill for Debeljak. Derfor synes vi ikke vår sum er urimelig for noen måneders hardt arbeid, sa han videre.

Om bostyrer vinner frem i retten, vil det komme et krav på inntil 136 millioner kroner mot den tidligere eieren. Om Debeljak vinner frem, så har han og Tryg da altså et samlet krav i form av advokatutgifter på 14,5 millioner kroner. 

Det skal legges til at bostyrer fra Simonsen Vogt Wiig, Bjørn Åge Hamre, sine utgifter til rettssaken fordeler seg over to advokater, og 2,2 millioner kroner.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også