Styrtregn i Oslo og «Hans» drar ned resultatet til If

Forsikringsselskapet If endte tredje kvartal med en combined ratio på 90,9 prosent. – De siste månedene har vært ekstraordinære, sier konsernsjef Morten Thorsrud.
DYRT VÆR: Konsernsjef Morten Thorsrud må se ekstremvær utløse store skadeutbetalinger både i Norge og Danmark.
DYRT VÆR: Konsernsjef Morten Thorsrud må se ekstremvær utløse store skadeutbetalinger både i Norge og Danmark.

Det ble et dyrt kvartal på skadesiden også for forsikringsselskapet If.

Virksomheten i Norge fikk et resultat for forsikringstjenestene på 431 millioner svenske kroner i tredje kvartal, ned fra 640 millioner i tilsvarende periode i fjor. 

Det skriver If i en pressemelding. 

Betydelige negative effekter

– De siste månedene har vært ekstraordinære, med flere svært omfattende værrelaterte hendelser. I tillegg til dette har vi hatt noe høyere storskadeutfall enn normalt. De negative effektene av dette er betydelige. At vi fortsatt klarer å levere stabile forsikringsresultater er et godt bevis på Ifs diversifisering og finansielle styrke, sier Ifs konsernsjef Morten Thorsrud i meldingen.

Brutto premieinntekter oppgis til å være 3.703 millioner svenske kroner. Det er 134 millioner mer enn i tilsvarende periode i fjor. 

Styrtregn og «Hans»

Men skadekostnader knyttet til ekstremværet «Hans» og styrtregn i Oslo noen dager senere, spiser opp hele inntektsveksten og mer. 

Combined ratio for virksomheten i Norge er beregnet til 90,9 prosent i kvartalet. Det er 5 prosentpoeng svakere enn i tilsvarende periode i fjor.

Ser man på totaltallene til Ifs eier, Sampo Group, ble combined ratio i tredje kvartal på 84,1 prosent. Ifølge kvartalstallene hadde storskader og ekstremvær en negativ effekt på combined ratio på 9,2 prosentpoeng i kvartalet.

Sampo Group melder om et overskudd før skatt på 391 millioner euro i tredje kvartal 2023, og en valutajustert vekst i premieinntekter på 12 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også