Porsche-eier tilkjent over fem millioner kroner fra If

Har vunnet frem i to rettsinstanser mot forsikringsselskapet. 

Tilbake i 2021 skal eieren av en Porsche til 4,5 millioner kroner ha kjørt bilen i grøften og truffet et tre på vei fra Østlandet til Sørlandet, ifølge Agderposten

Skadene ble taksert til 4,5 millioner kroner, men If nektet å betale forsikringssummen da de mente at føreren av den dyre sportsbilen ikke hadde kjørt forsvarlig. De mente at føreren hadde holdt en mye høyere hastighet enn det tillatte på stedet, nemlig 80 kilometer i timen. Samt at de mente at føreren da hadde gitt uriktige opplysninger i skademeldingen. 

Saken endte for en tid tilbake i tingretten, hvor da eieren av Porschen vant frem. If anket dommen, og saken kom nylig opp på nytt i Agder lagmannsrett. Også denne gangen vant føreren frem i saken sin. 

– Det er for lagmannsretten vanskelig å vurdere eksakt hvilken hastighet [Porsche-eieren] hadde, men etter bevisførselen legger lagmannsretten til grunn at han ikke hadde noe særlig høyere hastighet enn det han selv han selv oppga i skademeldingen, heter det i rettsdokumentet, heter det i dommen. 

Mannen er nå tilkjent 4,5 millioner kroner i erstatning på bilen, pluss at If er dømt til å betale 700.200 kroner i advokat- og konsulenthonorarer. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også