Trimmet Porsche – fikk ikke skadene dekket

En Fremtind-kunde trimmet bilen ulovlig. Etter motorskade fikk kunden derfor avslag på krav om forsikring. 
BLIR DYRERE: – Svindel forstyrrer spleiselaget som forsikring er og det gir dyrere forsikring for alle, sier Lisa Cathrin Olsen, talsperson for forsikringssvindel i Fremtind. | Foto: Fremtind
BLIR DYRERE: – Svindel forstyrrer spleiselaget som forsikring er og det gir dyrere forsikring for alle, sier Lisa Cathrin Olsen, talsperson for forsikringssvindel i Fremtind. | Foto: Fremtind

Fremtind har flere saker med motorskader som skyldes trimming eller andre endringer som påvirker motoren. 

– Derfor er det viktig å opplyse om dette når du kjøper bilforsikring, ellers risikerer du at skadene ikke dekkes, sier Lisa Cathrin Olsen, talsperson for forsikringssvindel i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, i en pressemelding. 

Kostbart

Vegvesenet anslår at titusenvis av biler i Norge er ulovlig trimmet, siden tallet på useriøse verksteder har eksplodert.

Da en av Fremtinds kunder inngikk forsikringsavtale til sin nylig anskaffede Porche opplyste han at kjøretøyet var i original stand, og ikke trimmet eller ombygd. Da kunden, som i mellomtiden hadde trimmet bilen ulovlig, et par år senere meldte inn en motorskade på bilen, avslo forsikringsselskapet forsikringskravet. 

– Vi mottok tips om at kunden skal ha trimmet bilen “til maks”. Undersøkelsene vår avdekket at dette var tilfelle, og vi avslo kravet. Kunden var ikke enig i dette, og saken endte i retten, forteller Olsen, og legger til at det i retten ble konkludert at bilen var trimmet og at kunden hadde holdt tilbake informasjon om dette både ved kjøp av forsikring og innmelding av skade. 

Det endte med at Porsche-sjåføren måtte dekke hele skaden selv, i tillegg til å betale 85 000 kroner i saksomkostninger til Fremtind.

Svindel gir dyrere forsikring

Fremtind avdekket svindel for om lag 130 millioner kroner i 2022. I snitt ligger svindelsakene på livsforsikring på millionbeløp, mens tilfellene innenfor skadeforsikring ligger på rundt 200 000 kroner.

– Forsikringssvindel forstyrrer spleiselaget som forsikring er og det gir dyrere forsikring for alle. Vi har nulltoleranse for svindel fordi det rammer kundene våre, sier Olsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også