«Hans» stoppet ikke Storebrand fra å øke solvensmarginen med 30 prosent i tredje kvartal

Storebrand ble som andre finans- og forsikringsselskaper rammet av ekstremvær og krig i tredje kvartal. Men konsernets kapitalsituasjon er fremdeles sterk. 
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Saken oppdateres.

Storebrand-konsernet fikk et konsernresultat på 983 millioner kroner i tredje kvartal og et driftsresultat på 605 millioner. 

Det ga en solvensmargin ved utgangen av kvartalet på 204 prosent, opp fra 174 prosent. Den samlede forvaltningskapitalen i konsernet sank noe fra forrige kvartal og endte på 1131 milliarder kroner. Det er en økning fra samme periode i fjor på 130 millioner kroner.

– Det har vært mange grunner til å være bekymret i 2023. Krig, ekstremvær og høy inflasjon treffer samfunnet med stor kraft - og påvirker også Storebrand og våre kunder. Tross dette fortsetter vi å levere stabilt gode resultater. Vi får tillit fra stadig flere kunder som ønsker at vi skal levere gode pensjons- og forsikringsløsninger, forvalte sparepenger og finansiere boligkjøp. Jeg vil spesielt trekke frem spareområdet som har vokst med 14 prosent hittil i år, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i en børsmelding.

Gebyrer og administrasjonsinttekter endte på 1681 millioner kroner i kvartalet, opp fra 1591 millioner i fjor. Forsikringsresultatet ble 318 millioner. Etter driftskostnader på 1394 millioner ga det driftsinntekter på 605 millioner. 

På tvers av konsernet var tilflyten av kapital 15 milliarder kroner i kvartalet og 42 milliarder hittil i år. Samlede avkastningsinntekter endte på 219 millioner kroner. 

Finansresultatet ble 378 millioner kroner, opp fra -38 millioner kroner i fjor, som var et ekstraordinært kvartal for bransjen. 

Storebrand skriver i kvartalsrapporten at de har redusert risikoen i aksjeinvesteringene og redusert eksponeringen mot aksjemarkedet for å håndtere avkastningskravene i den delen av pensjonsporteføljen som har garantert avkastning. Konsernet regner med å øke eksponeringen og avkastningen igjen i løpet av 2024.

Forsikring

Forsikringsresultatet ble 100 millioner kroner i kvartalet, ned fra 211 millioner i samme periode i fjor. Ekstremvær belaster regnskapet med omtrent 60 millioner kroner i perioden. 

– I likhet med resten av forsikringsbransjen i Norge, ble resultatet vårt i kvartalet rammet av ekstremværet ”Hans” og andre værskader. Vi har lagt vekt på å være til stede for kundene og hjelpe de som er rammet, og her har våre ansatte gjort en fenomenal jobb, sier Grefstad.

I tillegg er høy inflasjon en faktor for høyere skadeserstatninger. 

Combined ratio endte på 99 prosent i kvartalet og 97 prosent hittil i år. Det er over målsettingen om mellom 90 og 92 prosent combined ratio. 

Storebrands markedsandel i personmarkedet for skadeforsikring i Norge har vokst fra 6,2 til 6,5 prosent siste år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også