Protectors lønnsomhet ble vasket bort av Hans

Forsikringsselskapet endte med et underskudd etter skatt i tredje kvartal. I Norge var skadeprosenten på 101 prosent i personmarkedet. 
Adm. dir. Henrik Høye i Protector Forsikring. | Foto: PR / Protector Forsikring
Adm. dir. Henrik Høye i Protector Forsikring. | Foto: PR / Protector Forsikring

Rettelse: I tredje avsnitt var skadeprosenten feilaktig oppgitt til personmarked og bedriftsmarked. Tallene gjenspeiler henholdsvis tredje kvartal og hittil i år, ikke markedssegment.

Protector Forsikring fikk et teknisk resultat i tredje kvartal 2023 på 199,0 millioner kroner. Det er 17,2 millioner ned fra 216,2 millioner i samme periode året før.

Combined ratio ble 91,6 prosent i kvartalet, mot 86,6 prosent i samme periode i 2022. Skadeprosenten er oppgitt til 77,4 prosent, mot 75,7 prosent i samme periode i 2022.

Den norske virksomheten trekker regnskapet ned i perioden. Her var brutto skadeprosent 101 prosent i tredje kvartal og 88 prosent hittil i år, altså betydelig over snittet på tvers av alle markeder og segmenter på 77,4 prosent. 

Storskader utgjorde 184,0 millioner kroner i perioden, tilsvarende 7,8 prosent av forsikringsforpliktelsene. Skadene etter uværet Hans dekkes i stor grad av Norsk naturskadepool, hvor Protector sin andel er 3,74 prosent.

«Selskapets finansielle stilling er solid, og utbyttekapasiteten er god. På grunn av vekstmuligheter og økt forventet sannsynlighet for muligheter i finansmarkedet, har styret besluttet å ikke utbetale utbytte dette kvartalet», skriver Protector i en børsmelding. 

Resultat før skatt endte på 121,7 millioner kroner, ned fra 456,7 millioner i fjor. Etter skatt endte kvartalet med et underskudd på -11,2 millioner, ned fra 358,2 millioner i fjor.

Brutto vekst i forfalt premie ble 47 prosent i norske kroner og 35 prosent i lokal valuta. Premieinntektene i kvartalet ble 1362,1 millioner kroner, mot 924,0 millioner året før.

Investeringsresultatet, inkludert forsikringsteknisk resultat ble -44,1 millioner kroner, mot 259,2 millioner i samme periode i fjor. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også