Frende: 15 prosent økning i viltpåkjørsler

Sjåfører som ikke melder inn viltpåkjørsel risikerer redusert utbetaling på forsikringen og bonustap på bil. 
MÅ RAPPORTERE: Som sjåfør har du plikt til å si ifra til politiet ved viltpåkjørsel, forteller Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring. | Foto: Frende
MÅ RAPPORTERE: Som sjåfør har du plikt til å si ifra til politiet ved viltpåkjørsel, forteller Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring. | Foto: Frende

I en fersk undersøkelse fra Frende, utført av Norstat, svarer halvparten av de 1007 spurte at de frykter å møte vil eller andre dyr når de kjører eller sitter på i bil. Like mange sier at de har møtt vilt på veien. 

Ifølge fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, krever det mer av deg som sjåfør når du kjører på trekninger der det kan være vilt i veien. 

– De fleste kjører på fartsgrensen, men hvis du er i et område med mye vilt tjener du mye på å ligge noen kilometer under. Det kan utgjøre veldig mange meter i reaksjons- og bremselengde, sier Roger Ytre-Hauge i en pressemelding. Han legger til at sjåfører som havner i en viltulykke har meldeplikt. 

– Dyret skal ikke lide, og du har plikt til å si ifra til politiet. Du kan få redusert utbetaling på forsikringen og bonustap på bilen din hvis du ikke rapporterer det som har skjedd. Viltnemnda må også vite nøyaktig hvor det skjedde, sier han.

I undersøkelsen svarer flest personer (79 prosent) at de har møtt vilt på veien. Dernest kommer Vestfold og Telemark (61 prosent) og Møre og Romsdal (58 prosent). I Agder er det færrest som har møtt på vilt på veien, med 44 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også