Fremtind melder om mer enn dobling av svindeltilfeller

Tror mørketallene er enda høyere.
Foto: Fremtind
Foto: Fremtind

Forsikringsselskapet melder i en pressemelding at de så langt i år har avdekket over 300 saker, mot 115 saker på samme tid i fjor, ifølge NTB.

Lisa Cathrin Olsen, som jobber med forsikringssvindel i Fremtind, sier de har oppbemannet for å takle en økning, men sier hun er sjokkert over utviklingen. 

– Vi var forberedt på en økning da vi satte på enda flere dedikerte ressurser, men at antallet skulle øke så raskt, er både oppsiktsvekkende og skremmende. Det forteller oss at mørketallene trolig er enda større enn vi forventet, sier hun. 

Hun peker også på bedre digitale verktøy som en grunn til at de nå oppdager mer svindel, men at det på sikt vil føre til dyrere premier for kundene. 

– Forsikringssvindel forstyrrer spleiselaget som forsikring er og det gir dyrere forsikring for alle. Vi har nulltoleranse for svindel fordi det rammer kundene våre. 

Undersøkelsenes viser også at det er mer akseptert blant unge å svindle og linker problemene til dårlig økonomiske tider

– Undersøkelser viser at forsikringssvindel er mer sosialt akseptert enn andre typer kriminalitet, særlig blant unge. Det er en urovekkende trend. Økonomisk kriminalitet har en tendens til å øke når økonomien blir trangere, og vi ser ofte at den yngste aldersgruppen begår forsikringsbedrageri knyttet til statusobjekter som kostbare mobiltelefoner, elektronikk og luksusvesker, sier Olsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også