Han skal lede nytt forretningsområde i Tryg Norge

Tryg omorganiserer næringslivsforretningen og slår sammen to forretningsområder til et. Danske Michael Rødbroe Kolbæk skal lede det sammenslåtte området i Norge. 
Danske Michael Kolbæk skal lede bedrifskundeavdelingen i norske Tryg. | Foto: Tryg
Danske Michael Kolbæk skal lede bedrifskundeavdelingen i norske Tryg. | Foto: Tryg

Kolbæk har ledet Trygs forretningsområde for store næringslivskunder i Danmark de siste tre år, og er nå utpekt av konsernsjef Johan Kirstein Brammer til å lede det nye norske bedriftsområdet i Tryg.

Områdene som betjener de store næringslivskundene har endret seg betydelig de siste årene, blant annet har kundeporteføljen blitt justert for å sikre en sunnere og mer lønnsom forretning. Det er dette som har lagt grunnlaget for å slå sammen de to forretningsområdene som frem til nå har betjent Trygs næringslivskunder, både i Danmark og Norge, opplyser Tryg i en pressemelding. 

I Sverige har Trygg-Hansa, som er en del av Tryg, allerede innført en slik modell med suksess.

– Som direktør for Industri Danmark har Michael vist hvordan han kan lede en organisasjon gjennom store endringer, med strategiske valg og prioriteringer. Derfor er jeg glad for at han har sagt ja til å stille seg i spissen for det nye samlete forretningsområdet som skal betjene de norske bedriftskundene, og samtidig gå inn i den norske landeledelsen for Tryg, sier konsernsjef Johan Kirstein Brammer i Tryg.

Kolbæk har hatt ulike lederstillinger i Tryg siden 2018. Tidligere har han jobbet som Head of Business Development i Maersk Oil, Vice President for Corporate Developmnet and HR i Welltec, og Associate Principal I McKinsey. Han har utdannelsen Cand.Oecon fra Aarhus Universitet. Om sin nye stilling sier Kolbæk: 

– Jeg gleder meg til å samarbeide med dyktige kolleger fra de to forretningsområdene. Sammen med ledergruppen og hele organisasjonen skal vi skape et sterkt, felles forretningsområde som skal stå på skuldrene av den gode innsats som er gjort de siste årene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også