En halv million digitale av- og påregistreringer siste år

Ett år er gått siden det ble mulig å av- og påregistrere kjøretøy digitalt. Etter mange glemte påregistreringer av sesongkjøretøy i vår måtte myndighetene samarbeide med forsikringsbransjen.
Seksjonsleder Heidi Øwre i Statens Vegvesen. | Foto: Statens Vegvesen/Bård Asle Nordbø
Seksjonsleder Heidi Øwre i Statens Vegvesen. | Foto: Statens Vegvesen/Bård Asle Nordbø

Det er ett år siden Statens Vegvesen åpnet mulighten for å av- og påregistrere et kjøretøy digitalt, uten lenger å måtte møte opp på en trafikkstasjon med skiltene i hånden. 

I tiden etter at muligheten ble åpnet kom det reaksjoner fra kjøretøyeiere som reagerte på at forsikringen da ble sagt opp og ikke bare satt på pause. 

Ifølge ferske tall fra Statens Vegvesen har 470.000 personer benyttet muligheten for digital av- og påregistrering det siste året. Det er mer enn de ventet. Samtidig har trafikkstasjonene til Vegvesenet registrert 278.000 færre besøk det siste året. 

— Dette er langt flere enn vi hadde regnet med, og bekrefter at dette var en etterlengtet tjenestene for kundene våre, sier Heidi Øwre, seksjonsleder i Statens vegvesen i en pressemelding.

Glemte påregistrering

Det er i hovedsak personbiler, motorsykler og bobiler som har blitt av- og påregistrert digitalt. Mange av disse er typiske «sesongkjøretøy» man ikke bruker om vinteren. Av rene avregistreringer har det vært 352.000 i perioden.

— Tidligere i år så vi en økning i antall avregistrerte kjøretøy på veien, og vi satt derfor inn flere tiltak for å sikre god informasjon til kundene, både i samarbeid med forsikringsbransjen og gjennom en informasjonskampanje. Vi ser nå en positiv utvikling med færre avregistrerte kjøretøy i trafikken, sier Øwre.

Det har vært 119.000 påregistreringer av kjøretøy.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også