MC-eier reagerte på prishopp på forsikring etter vinter-avskilting

En motorsyklist brukte den nye muligheten til digial avregistrering av motorsykkelen sin i vinter. Da han registrerte sykkelen på nytt i vår var prisen økt med 68 prosent. 
Illustrasjonsbilde. Gjensidiges kontor i Trondheim sentrum. | Foto: Magnus Eidem
Illustrasjonsbilde. Gjensidiges kontor i Trondheim sentrum. | Foto: Magnus Eidem

I fjor innførte regjeringen muligheten for at en eier av et kjøretøy kan avregistreres digitalt uten fysisk avskilting, for så å kunne påregistrere kjøretøyet igjen senere. Hensikten var at man kunne slippe trafikkforsikringsavgift og andre kostnader i periode kjøretøy ikke blir brukt. 

Motorsyklist Ragnar Sach benyttet seg av dette for sin Harley Davidson for å spare penger i vinterhalvåret. Men da han påregistrerte sykkelen igjen i vår hadde prisen på forsikringen økt med 68 prosent, fra 2618 kroner i året til 4393 kroner. Han hadde beholdt dekning for brann og tyveri i vinterhalvåret. 

– Gleden var stor da vegvesenet gjorde det mulig å avskilte og påregistrere kjøretøy elektronisk. Men nå ender jeg opp med at forsikringsavgiften nesten dobles. Det har ikke vært noen besparelse. Jeg velger å tro at dette ikke var hensikten med ordningen, sier Sach til magasinet Motor.

Gjensidige forsikring erkjenner at det ikke er deres hensikt at prisene skal øke så mye når MC-eiere avregistrerer kjøretøy om vinteren. 

– Det er forståelig at kunder reagerer ved store prisdifferanser. Med ordningen som myndighetene innførte, ser vi at det kan skje urimelige utfall som dette, skriver kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad til Motor.

Siden ordningen fremdeles er fersk sier Gjensidige at de har få erfaringer med kunder som bruker muligheten for avregistrering.

MC-eier Sach har byttet forsikringsselskap etter hendelsen.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også