Rett over 3000 skademeldinger etter styrtregn i Oslo-området

Styrtregnet har ført til fem ganger så mange skademeldinger i Oslo-området for Gjensidige, sammenlignet med skademeldinger fra samme området under uværet Hans.
Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann. Også på Ljabruveien var det mye vann i veibanen. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kraftig nedbør i Oslo fører til stengte veier natt til søndag. Både E6 og E18 er stengt på grunn av overvann. Også på Ljabruveien var det mye vann i veibanen. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Skademeldingene fortsetter å strømme inn til forsikringsselskapene etter styrtregnet i Oslo natt til søndag. Kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, Øystein Thoresen, sier til FinansWatch at de holder på å bikke 1000 skademeldinger.

– Det er mange skader som blir avdekket etter hvert som vann blir tømt ut av kjellere, så vi regner med at det fortsatt vil komme inn en god del skademeldinger, sier Thoresen.

I Oslo-området er det fem ganger så mange skademeldinger som det var under uværet Hans. Totalt har Gjensidige fått inn 3300 skader i forbindelse med Hans. Thoresen påpeker at det ikke er så enkelt å skille skadene fra de to uværene.

– Når Drammensvassdraget nå trekker seg tilbake, er skadene da fra Hans eller fra styrtregnet, spør Thoresen. 

Han forklarer at Gjensidige sendte ut over 20.000 SMS-er til kundene sine om at styrtregnet var på vei og at det er en økende trend at folk gjør det de kan for å sikre eiendelene sine.

If har passert 800 skader etter styrtregnet, det opplyser kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz, til FinansWatch.

– Brorparten av skadene kommer fra Oslo, særlig i et belte i sørøst, fra Gamlebyen via Nordstrand og Bekkelaget til Kolbotn og Siggerud. Det er først og fremst skader fra vanninntrengning fra regn i private kjellere. Også butikker og næringsbygg er rammet. Noen biler er ødelagt av vann, og noen båter har synkeskader, skriver Clementz i en epost til FinansWatch.

If venter også at antallet skademeldinger vil stige i dagene og ukene fremover.

Kommunikasjonssjef i Fremtind, Anette Grønby Rein, opplyser at de har fått inn nær 900 skader registrert som følge av nedbøren på Østlandet i helgen.

– Det er en stor overvekt av skader som har truffet Oslo-området. Her er det nærmere 500 skader. Siden nedbøren kommer så tett på Hans, skaper det ekstra trøbbel for mange – også flere av de som allerede var rammet av vannskader for noen uker siden, skriver Grønby Rein i en epost til FinansWatch.

Tryg Forsikring har ved 12-tiden tirsdag mottatt 354 skademeldinger etter styrtregnet i helgen, det skriver NTB. 225 av disse er bygningsskader, mens 65 av dem er innboskader. Resten er skader på næringsbygg og biler.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også