Kraftig økning i salg av forsikringer til kjøretøy

Siden påske har salget av forsikringer til bobil, campingvogn, moped og MC skutt i været.
FORBEREDER SEG: Kjøretøy-eiere forbereder seg på sommersesongen, forteller fagsjef motor Roger Ytre-Hauge i Frende Forsikring. | Foto: Frende Forsikring / PR
FORBEREDER SEG: Kjøretøy-eiere forbereder seg på sommersesongen, forteller fagsjef motor Roger Ytre-Hauge i Frende Forsikring. | Foto: Frende Forsikring / PR
av SYNNØVE PRYTZ BERSET

I løpet av de første seks månedene i 2022 omkom dobbelt så mange som første halvår i 2021 på norske veier. I mai mistet 21 mennesker livet i trafikk. Det var den verste ulykkesmåneden på seks år, og fem av disse var MC-førere, viser tall fra Statens Vegvesn. 

– Jeg håper vi slipper å se så høye tall i år, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge. 

Tall fra Frende Forsikring viser at sammenlignet med før påske har MC-forsikringer økt med 357 prosent, bobilforsikringer med 268 prosent, mopedforsikringer med 166 prosent og campingvognforsikringer med 143 prosent.

Ytre-Hauge tror trykket på norske veier vil holde seg høyt i månedene fremover. En fersk undersøkelse Norstat har gjort blant 1000 nordmenn viser at halvparten av oss skal bruke bilen som hovedtransportmiddel til sommerferien sin. 

– I Trøndelag er tallet hele 60 prosent. Møre og Romsdal og Innlandet følger rett bak. Færrest skal bruke bilen i Troms og Finnmark. Det er all grunn til å passe på og ikke stresse bak rattet denne sommeren, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også