Ifs bærekraftrapport: Har redusert flyreiser med 51 prosent

Forsikringsselskapet ønsket å bruke pandemierfaringene til å styrke bærekraftstankegangen. 
BÆREKRAFT: – Det å fokusere på konkrete endringer i arbeidsdagen smitter over på andre ting vi gjør, sier konsernsjef Morten Thorsrud i If. | Foto: If
BÆREKRAFT: – Det å fokusere på konkrete endringer i arbeidsdagen smitter over på andre ting vi gjør, sier konsernsjef Morten Thorsrud i If. | Foto: If

2019 var det siste normale reiseåret før korona, og Ifs ledelse ønsket ikke å gå tilbake til «slik det var før». Det ble derfor laget ny reiseinstruksjon og nye retningslinjer for møter for å sikre en mer bevisst planlegging rundt reiser og møter. 

Mer bevisste

Ifs bærekraftrapport for 2022 viser resultatet: 

De har redusert flyreiser med 51 prosent, fra 17 006 flyreiser i 2019 til 8354 i 2022. Jobbreiser med bil er redusert med 40% sammenliknet med 2019. Og togreiser har økt med mer enn 16%. I tillegg inneholder rapporten en rekke andre eksempler på hvordan If jobber strategisk for å integrere bærekraft i alle forretningsområder. 

– Gjennomsnittsreisen med fly er lenger enn før. Det viser at Ifs ansatte er blitt mer bevisste når de velger transportmiddel og planlegger møter. Vi møtes veldig mye digitalt – i 2022 ble det holdt mer enn 40 000 Teams-møter månedlig. I reiseinstruksjonen oppmuntrer vi folk til å velge tog og buss, og tallene for 2022 viser at bruk av egen bil på jobbreise har gått ned og at folk velger tog oftere enn før, spesielt i Sverige, sier Ifs leder for bærekraft, Philip Thörn, i en pressemelding.

Smitter over

Ifs konsernsjef Morten Thorsrud er glad for å se at de nye reisemålene ble nådd og peker på at det å reise mindre og velge andre møter å møtes på er konkrete, hverdagslige valg for å være mer bærekraftige. 

– Det å fokusere på konkrete endringer i arbeidsdagen smitter over på andre ting vi gjør. Vi reduserer også utslipp fra investeringer og skadearbeidet vårt i tråd med at vi har forpliktet oss til å følge Science Based Targets-initiativet (SBTi), sier Thorsrud. 

Målet for 2023 er å redusere reisevirksomheten sammenliknet med 2019. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også