Gjensidige med godt resultat tross mye uvær

Gjensidige Forsikring la over 400 millioner kroner til på bunnlinjen sin i første kvartal. 
Geir Holmgren er konsernsjef i Gjensidige. | Foto: Sebastian Holsen
Geir Holmgren er konsernsjef i Gjensidige. | Foto: Sebastian Holsen

Gjensidige Forsikring fikk et teknisk resultat i fjerde kvartal 2022 på 1114,8 millioner kroner. Opp fra 903,7 millioner i samme periode året før, det melder Gjensidige i en børsmelding.

Combined ratio ble 86,9 prosent i kvartalet, mot 88,3 prosent i samme periode i 2021. 

– Vi er godt fornøyde med det solide resultatet dette kvartalet, til tross for utfordringene med de vanskelige værforholdene. Utsiktene for vår virksomhet er gode, og jeg er trygg på at vi er på best mulig kurs for å fortsette å levere sterke resultater, sier konsernsjef Geir Holmgren i en børsmelding.

Resultat før skatt endte på 1491,5 millioner kroner, opp fra 1037,3 millioner i fjor.

Premieinntektene i kvartalet ble 2699,7 millioner kroner, mot 2567,3 millioner året før.

– I dag kunngjør vi også at vi endrer vår organisasjonsstruktur for ytterligere å styrke driften og vår posisjon til å bli et ledende skadeforsikringsselskap i Norden og Baltikum, sier Holmgren.

Finansinntektene i kvartalet endte på 794,1 millioner kroner, opp fra -1128,4 i samme periode i fjor. Det ga en samlet avkastning på 1,3 prosent. 

«Resultatet for kvartalet ble positivt påvirket av oppgangen i de globale aksjemarkedene, en svakere krone og lavere kredittspreader og renter, særlig utenfor Norge. Høy løpende rente bidro til god avkastning.», skriver Gjensidige i rapporten. 

Pensjon

Pensjonssegmentet bidro med negativt resultat til konsernet i første kvartal. Det skyldes både negative finansinntekter og resultatene fra forsikringstjenester. 

Inntektene i pensjonssegmentet var 118,2 millioner kroner, opp fra 108,5 millioner i fjor. Forsikringsresultatet ble -24,5 millioner i kvartalet. Det er særskilt forsikringskrav som påvirker resultatet. Kravene lå på 122,8 millioner kroner mot 69,6 millioner i fjor. 

Resultat før skatt for segmentet ble -8,5 millioner. 

«Det negative resultatet fra forsikringstjenester må ses i sammenheng med økningen i den kontraktsregulerte tjenestemarginen (CSM), som representerer gevinsten som forventes realisert etter hvert som forsikringskontraktene utløper», skriver Gjensidige i rapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev