Nå forsikrer folk sparkesyklene sine

Markant økning i forsikrede sparkesykler den siste uka. 
Tallet på forsikrede elsparkesykler øker med våren i anmarsj, melder Gjensidige. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Tallet på forsikrede elsparkesykler øker med våren i anmarsj, melder Gjensidige. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Våren er i anmarsj og grusen er i ferd med å bli feid opp fra gater og fortau. Dermed tar flere fram sparkesyklene etter vinteren. 

Gjensidige har den siste uka registrert en økning på 25 prosent i antall forsikrede sparkesykler. Per nå har selskapet 9000 elsparkesykler med ansvarsforsikring i sin portefølje. 

Uoffisielle tall tilsier at det finnes rundt 500 000 private elsparkesykler i Norge, og fortsatt er det en veldig liten andel av alle elsparkesykler som har den lovpålagte ansvarsforsikringen. Fra første januar 2023 ble det påbudt med dette for alle elsparkesykler.

- Trenden i øyeblikket er positiv, selv om økningen i forsikringer er fra et veldig lavt nivå. Men vi er fortsatt bekymret for at det er mange som er lite bevisste, eller ikke har nok kunnskap om reglene, og derfor vil kjøre rundt uforsikret gjennom sommerhalvåret, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Vi er nå i starten på den første sykkelsesongen etter at kravet om obligatorisk ansvarsforsikring for elsparkesykler ble innført. Forsikringsselskapene har tidligere uttrykt bekymring for ansvaret de uforsikrede utsetter seg for dersom det skulle skje en ulykke med alvorlig personskade som konsekvens. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også