Feil nøkkelboks ga halvert erstatning etter innbrudd

Skien kommune har montert 1800 nøkkelbokser som ikke er FG-godkjent. 
Nøkler på avveie ga halvering av forsikringsutbetalingen for et borettslag i Skien. Nå vurderer de erstatningssøksmål mot kommunen. | Foto: Colourbox
Nøkler på avveie ga halvering av forsikringsutbetalingen for et borettslag i Skien. Nå vurderer de erstatningssøksmål mot kommunen. | Foto: Colourbox

Beboerne i Prestegårdsgata borettslag i Skien får halvert erstatningen etter en rekke innbrudd i boder og fellesarealer, skriver Telemarksavisa. Årsaken er at tyven fikk tilgang til borettslagets nøkler fra en nøkkelboks som ikke er forsikringsgodkjent. 

Nøkkelboksene er installert av Skien kommune, og brukes av blant annet av kommunens hjemmetjeneste. 

I det aktuelle tilfellet ble nøkkelboksen stjålet. Noen dager senere ble nøkkelen brukt til å ta seg inn i borettslagets fellesarealer. Det skal ha forsvunnet store verdier fra boder, blant annet elsykler. 

I tillegg fikk borettslaget kostnaden med å bytte hele byggets låssystem siden nøkler var på avveie. 

Nå har borettslaget fått beskjed om at nøkkelboksen kommunen har valgt, ikke er har en tilstrekkelig solid festemekanisme, og derfor ikke er forsikringsgodkjent, eller FG-godkjent. Dermed får de halvert erstatningen fra forsikringsselskapet. Nå varsler de erstatningskrav mot kommunen.

Scheen hjelpemiddelhus, som monterer og sørger for nøkkelboksene for Skien kommune, opplyser at det er 1800 slike nøkkelbokser utplassert i kommunen. Ansvarlig hos Scheen hjelpemiddelhus kan ikke svare på hvorfor det ikke er valgt en FG-godkjent løsning. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også