Vinterferie i alpene? Her er det obligatorisk med ansvarsforsikring i skibakken

Mangler du forsikring får du 150 euro i bot og blir fratatt heiskortet.
ANSVAR: Skal du på skiferie til alpene, er et lurt å sjekke at forsikringen har riktig dekning. | Foto: Shutterstock/Tryg forsikring
ANSVAR: Skal du på skiferie til alpene, er et lurt å sjekke at forsikringen har riktig dekning. | Foto: Shutterstock/Tryg forsikring

I Italia er det innført obligatorisk ansvarsforsikring for de som bruker landets skibakker. Uansett om man bruker skibakken til skikjøring, aking eller snowboard, plikter man å ha riktig forsikring. 

Skikjørere som ikke kan vise fram godkjent ansvarsforsikring blir bøtelagt 150 euro, fratatt heiskortet og får ikke lov til å kjøre i bakken. 

Dette kommer i tillegg til en rekke andre sikkerhetsregler Italia har innført, som hjelmpåbud for kjørere under 18 år, strenge regler for kjøring utenfor løypa, og nulltolleranse for alkoholpåvirket skikjøring. 

Forsikringsselskapet Tryg oppfordrer alle som skal på skiferie til å Italia om å sjekke at reiseforsikringen har en ansvarsdel som dekker denne typen aktiviteter. Det er også mulig å få kjøpt forsikring sammen med heiskortet de fleste steder. 

– Skiferie i Alpene kan bli en dyr fornøyelse dersom du ikke er dekket av forsikring. Skulle du forårsake en ulykke med personskade på andre kan du bli holdt personlig økonomisk ansvarlig, og må selv dekke alt fra ambulansetransport til legebehandling. Vi har hatt saker hvor kunder i Tryg har blitt anklaget for å ha forårsaket et uhell i de italienske alper, så problemstillingen er ikke ukjent for oss, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg forsikring i en pressemelding fra selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også