Flere forsikrer skogen

I november 2021 herjet stormen i Sør-Aurdal. Nå forsikrer flere skogeiere skogen sin i området der stormen traff.
Stadig flere skogeiere forsikrer skogen sin. | Foto: Colourbox
Stadig flere skogeiere forsikrer skogen sin. | Foto: Colourbox

Stormen i november 2021 rammet hardest i Sør-Aurdal. Hendelsen har tydeligvis satt en støkk i mange, for nå har andelen som forsikrer skogen sin i området økt fra 51 til 68 prosent, skriver Avisa Valdres

I de tilliggende områdene har ikke endringen vært tilsvarende. De ble heller ikke like hardt rammet av stormen. Her varierer forsikringsdekningen fra 21 til 49 prosent.

Naturskadefondet sluttet å erstatte skader på skog ved ekstremvær i 2005. Skogeiere som ikke har forsikring, får ikke erstatning for skader på skogen ved ekstremvær.

Tallene kommer fra Skogbrand forsikring, som er det eneste forsikringsselskapet som tilbyr skogforsikring i Norge. Administrerende direktør Per Asbjørn Flugstad i Skogbrand mener tallene er lave, sett i forhold til risikoen man tar ved å la være. Å forsikre skogen er en billig investering, sier han.

Norske forsikringsselskaper betaler ut stadig mer i erstatning for værrelaterte skader. 

Fremtind beregner at forsikringsbransjen har betalt erstatninger på over 30 milliarder kroner for skader på bygninger og innbo som følge av naturkatastrofer eller ekstremvær de siste ti årene. Over halvparten av utbetalingene er knyttet til værrelaterte vannskader.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også