FinansWatch

Naturskade: Justiskomiteen var enige med Finans Norge – ble overkjørt av Stortinget

Stortinget overkjørte Justiskomiteen, Finans Norge, Finansforbundet og NHO. Nå skal det gjennomføres store endringer i forsikringsordning.

Til vestre: E39 ved Vinjeøra i Trøndelag ble stengt på grunn av skader som en følge av ekstremværet Gyda i januar 2022. Til høyre: Løvebakken foran Stortinget. | Foto: Svein Stavås / Gorm Kallestad – NTB

Nylig behandlet Justiskomiteen på Stortinget ny lov om Norsk Naturskadepool. Forslaget er fremmet av Justis- og beredskapsdepartementet og er kontroversielt. Finans Norge og de fleste forsikringsselskapene er imot den nye loven og en gruppe forsikringsselskap som kaller seg Fairfondgruppen er for (se faktaboks). Finans Norge mener lovforslaget ikke er godt nok utredet og det mente også Justiskomiteen. Likevel ble lovforslaget stemt gjennom på Stortinget.

Siden ordningen med Norsk Naturskadepool ble innført i 1979 har forsikringsselskapene selv forvaltet naturskadekapitalen. Den nye loven sier at det skal opprettes et felles forsikringsfond som skal forvaltes av Naturskadepoolen. Ifølge loven skal det være en overgangsperiode det forsikringsselskapene som har naturskadekapital må bruke den til å utbetale naturskader, mens selskap uten naturskadekapital kan trekke av fondet. Ordningen varer frem til fondet er på fire milliarder kroner.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch