Finans Norge: Positive til mer stedsnøytral yrkesskadeforsikring

I et høringsforslag fremmer Venstre ønsket om en stedsnøytral yrkesskadelovgivning. Finans Norge støtter en tilrettelegging av et mer stedsfleksibelt arbeidsliv.
HØRING: Hege Hodnesdal fra Finans Norge deltok i høringen om mer frihet til å jobbe der du vil. Foto: Finans Norge/Skjermbilde fra Stortingets nett-tv. | Foto: Finans Norge/Skjermbilde fra Sotrtingets nett-tv
HØRING: Hege Hodnesdal fra Finans Norge deltok i høringen om mer frihet til å jobbe der du vil. Foto: Finans Norge/Skjermbilde fra Stortingets nett-tv. | Foto: Finans Norge/Skjermbilde fra Sotrtingets nett-tv

Yrkesskadeforsikringen er en viktig trygghet for alle arbeidstakere. Men selv om yrkesskadeforsikringsordningen i Norge er god, er det behov for noe modernisering av den over 30 år gamle ordningen, skriver Finans Norge i en pressemelding. 

– Det kan være hensiktsmessig å ta en større gjennomgang av yrkeskadeforsikringen som helhet, hvor også en utvidelse av dekningsområdet kan vurderes, skriver de. 

Et endret arbeidsliv

Bakgrunnen for behovet for en utredning og gjennomgang av lovgivningen er at arbeidslivet har utviklet seg. Hjemmekontor og fjernarbeid er nå en større del av hverdagen for mange. Det samme gjelder omfang av utkontrahering og arbeidsinnvandring. 

«Et overordnet formål i en slik utredning bør være å sikre at lidelser som reelt er pådratt i arbeidslivet dekkes i den arbeidsgiverfinansierte forsikringsordningen,» står det i Finans Norges innspill til forslaget. 

Positiv til utredning

Onsdag 4. januar ga Finans Norge innspill til representantforslaget om mer frihet til å jobbe der du vil. Hege Hodnesdal, direktør for skadeforsikring i Finans Norge, sa i høringen at Finans Norge er positive til en slik utredning av hvordan man kan sikre en stedsnøytral yrkesskadelovgivning.

– Det er viktig å sikre at lidelser som reelt er pådratt i arbeidslivet, dekkes i den arbeidsgiverfinansierte forsikringsordningen, sa Hodnesdal. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også