Frende Forsikring: Frykter kostbare vannskader i et tøft år

Én av tre har hatt vannlekkasje hjemme, viser undersøkelse. – Etter en vinter med høye strømpriser og strammere lommebok kan det bli enormt dyrt når regningen kommer, sier Øystein Øren i Frende Forsikring. 
VANNSKADER: Vannlekkasje, vinterkulde og frosne rør fører til mange skader på hus og hytter hvert eneste år.
VANNSKADER: Vannlekkasje, vinterkulde og frosne rør fører til mange skader på hus og hytter hvert eneste år.

Hvert år gir frosne rør store vannskader på hus og hytter. I en undersøkelse Norstat har utført sier hele 35 prosent at de har opplevd vannlekkasje. 

– Vi vet at mange har spart strøm i vinter og jeg er spent på hvor mange skader som dukker opp fremover, hvis folk skrur av varmen i rom det går rør igjennom, sier Øystein Øren, produktsjef i Frende Forsikring i en pressemelding. Han legger til at mange ikke oppdager skaden før isen smelter fra rørene igjen, noe som kan resultere i store følgeskader. 

Hvert år får norske forsikringsselskaper inn mange og dyre vannskader. Finans Norge sin statistikk viser at vannskader på hus, hytter og innbo kostet 2,4 milliarder kroner de ni første månedene av fjoråret. Det var en nedgang fra samme periode året før, hovedsakelig grunnet en mildere vinter. Totaltallene fra 2022 er ikke klare enda. Det er de to øverste fylkene i landet som har hatt flest vannskader. 

– Jeg er spent på hvor mye den høye strømprisen, økte priser og økt rente spiller inn i år. Og hvor kald vinter vi får. I fjor var snittkostnaden nesten 50 000 kroner per vannskade i de første tre kvartalene, sier Øren. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også