Gir opp å selge forsikring i nettbutikker

Det norske forsikringsselskapet Imsure har satset på å selge objektforsikringer i kassaløsningene til nettbutikker. Nå gir de opp forsikringssalget og satser på insurtech. 
Gründer Roy Jungestål i Imsure gir opp å selge forsikringer til netthandelskunder og går over til å levere programvare for forsikringssalg til nettbutikker. | Foto: Imsure
Gründer Roy Jungestål i Imsure gir opp å selge forsikringer til netthandelskunder og går over til å levere programvare for forsikringssalg til nettbutikker. | Foto: Imsure

I 2019 etablerte gründer Roy Jungestål forsikringsselskapet Imsure. Imsure er ifølge virksomhetsregisteret agent for AIG og skulle selge objektforsikringer til kunder i nettbutikker. 

På samme måte som man i kasseløsningen hos nettbutikkene kan velge betalingsløsning kunne man også velge å forsikre varen man kjøpte. 

Men ideen fikk ingen stor utbredelse i markedet. Jungestål sier til Finansavisen at de kun fikk «noen hundre kunder» som betalte 20 til 50 kroner hver. 

Nå velger selskapet å omstrukturere seg. De legger ned salget av forsikringer og fortsetter som et insurtech-selskap, som vil si at de vil utvikle og selge programvaretjenester for salg av forsikring i nettbutikker. 

– Dermed kan de selv tilby tilleggsforsikringer. Da betaler bedriftene kostnadene for integrering og har en løpende lisenskostnad, sier Jungestål til Finansavisen.

Ifølge Proff.no har selskapet kun én ansatt, men Jungestål opplyser at de er seks personer i Norge og Sverige som jobber med løsningen. 

Fikk penger

Sommeren 2021 var det flere investorer som hadde tro på selskapet. De fikk inn tre millioner kroner i en emisjon hvor tre selskaper gikk inn på eiersiden. Pengene har siden rent ut av selskapet og årsrapportene viser null i inntekter de tre årene de holdt på. 

Selv om det er forskjell på både virksomhetene og forretningsmodellen år Imsure dermed samme vei som Insr, som ble avviklet i fjor. Insr sin forretning gikk også ut på å selge objektforsikringer til butikkunder, men da i hovedsak i fysiske butikker. 

Insr måtte til slutt, etter pålegg fra Finanstilsynet, levere tilbake konsesjonen sin og foreta en kontrollert avvikling av selskapet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også