Fremtind sponser livsmestringskurs for unge kunder

Inngår partnerskap med sosiale entreprenører for å forebygge flere unge uføre. 
Arkivbilde. Fremtind starter samarbeid for å forebygge uførhet blant unge som sliter med livsmestring. | Foto: Sebastian Holsen
Arkivbilde. Fremtind starter samarbeid for å forebygge uførhet blant unge som sliter med livsmestring. | Foto: Sebastian Holsen

Fremtind forsikring har inngått et samarbeid med Lyk-z og døtre, en virksomhet som tilbyr livsmestringshjelp og kurs til unge. Bakgrunnen er at det er de unge i samfunnet som oftest opplever at de ikke mestrer livet. 54 prosent av nordmenn mellom 25 og 34 år oppgir at de trenger, eller har trengt, hjelp til livsmestring. 

– Psykiske lidelser er en vanlig diagnose for uførhet også blant våre kunder, og én av tre som mottar uføreutbetalinger er grunnet dette, sier Therese Barski i Fremtind i en pressemelding.

Fremtinds egne tall viser en markert økning i antallet utbetalinger til uføreforsikringer, og økte beløp i sakene. 

– Det er ikke overraskende at det er flest unge som sliter. Våre tall viser at dette er en utvikling som startet for flere år siden. Vi ser også at stadig flere unge mennesker blir uføre, sier Barski.

Tilbyr kurs

Sammen med Lyk-z og døtre, en virksomhet drevet av såkalte sosiale entreprenører, vil Fremtind tilby unge kunder som sliter med livsmestring et kurs over syv uker for å forebygge at de blir uføre og få dem tilbake i arbeidslivet.

Ifølge myndighetenes overslag koster hver unge uføre i dag samfunnet 12 millioner kroner. 

– Lykkes vi med det, sparer vi samfunnet for store kostnader. Men først og fremst kan vi øke livskvaliteten til våre kunder. Alle ønsker å være en del av og bidra i samfunnet. Det psykososiale, som anerkjennelse og følelsen av tilhørighet, er viktig for helsen, avslutter Barski.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også