Doblede erstatninger til frostskader med høye strømpriser

If forsikring har hittil i år hatt dobbelt så mange frostskader i hus og hytter som de pleier å ha med mer normale strømpriser. 
Foto: If forsikring
Foto: If forsikring

If forsikring skriver i en pressemelding at antallet frostskader i hus og hytter er det dobbelte hittil i år, sammenlignet med det normale nivået for slike skader på samme tidspunkt andre år. 

De høye strømprisene får skylden. 

– Det er omtrent dobbelt så mange som normalt på denne tiden. Dyr energi og feilslåtte forsøk på strømsparing får nå sitt utslag i frostspreng i rør hjemme hos folk. I den største skaden hittil er det ødeleggelser for over 350 000 kroner, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i pressemeldingen.

Manglende kunnskap om hvor vannrør går inne i veggene og for lav innetemperatur er de store bidragsyterne. Dessverre opplever If at mange skrur av strømmen helt for å spare strøm, enten på hytter eller når de reiser bort. 

Det betyr også at mange kunder blir møtt med avkortning i erstatningen. 

– I noen frostsaker i vinter har vi dessverre avkortet 15-20 prosent på grunn av grov uaktsomhet. I ett tilfelle 50 prosent, sier Clementz.

Tall fra Finans Norge viser at frostskader i hus og hytter kostet forsikringsselskapene 156 millioner kroner i fjor, fordelt på 2200 skademeldinger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også