Utga seg for å være navngitt bankansatt: Svindlet bankkunder for store summer

Kunde forteller hvordan svindelen gikk til da hun ble 254.000 kroner fattigere.
Svindleren utga seg for å være fra Sparebanken Sør da Liv Randi Draugedal ble svindlet for flere undre tusen.
Svindleren utga seg for å være fra Sparebanken Sør da Liv Randi Draugedal ble svindlet for flere undre tusen.

Mange nordmøringer har blitt svindlet for store beløp av en svindler som utgir seg for å være bankansatt, skriver Tidens krav

For Liv Randi Draugedalen, som er autorisert regnskapsfører, startet det hele med en tekstmelding fra Kredinor der hun ble bedt om å logge inn for å lese brev som lå i hennes postkasse på «Min side». Lenken førte til en tilsynelatende vanlig bankID-innlogging, etterfulgt av en melding om at en Iphone 11 var blitt aktivert i mobilbanken til Sparebank 1. 

Så ble hun oppringt av svindleren, som sa at banken hennes var blitt hacket eller svindlet. Det er begynnelsen på tre telefonsamtaler mellom offeret og svindleren. 

Svindleren koblet blant annet Liv Randis Vipps til sparekontoen og ikke brukskontoen. Vedkommende overførte også store summer til kredittkortet hennes, som så ble tappet. Totalt ble hun svindlet for 254.000 kroner som hun nå kjemper for å få tilbake. 

Sparebanken Sør har klart å spore 132.000 kroner fra svindelen til BN Bank der kunden har kjøpt gullvarer i Oslo, og dermed klart å stoppe beløpet. Nå etterlyser Liv Randi 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også