Har doblet andelen brukte bildeler

Fremtind har doblet antallet brukte bildeler i bilreparasjoner de siste tre årene. Men andelen er fremdeles lav. 
Arkivbilde. Fremtind har doblet bruken av brukte bildeler i reparasjoner de siste tre årene. | Foto: Arkivfoto
Arkivbilde. Fremtind har doblet bruken av brukte bildeler i reparasjoner de siste tre årene. | Foto: Arkivfoto

Fremtind forsikring skriver i en pressemelding at andelen brukte og likeverdige bildeler brukt i reparasjoner de betaler for er kommet opp i 4,3 prosent. Det er ifølge Fremtind en dobling de siste tre årene. 

– Det tar tid å øke andelen. Men, vi opplever større vilje til gjenbruk blant bilverkstedene. Spesielt frittstående, men også merkeverkstedene. Det er stort potensial i enda bedre samarbeid mellom, verkstedene og bildemontørene, sier Geir Larsen, leder for takst på motor i Fremtind i pressemeldingen.

For å få tilgang til flere brukte deler sender Fremtind nå over 90 prosent av kondemnerte eller vrakede biler til demontering slik at fungerende deler kan brukes videre. 

– Vi jobber kontinuerlig med å bedre dele-tilgangen, også på nyere brukte deler. Vi har det siste året inngått avtaler med en rekke bildemontører i hele landet. Det bedrer tilgangen, sier Larsen.

Fremtinds må er å øke andelen brukte bildeler til 10 prosent de kommende tre årene. Ifølge deres undersøkelser vil en gjenbruksandel på 10 prosent for hele bransjen føre til CO2-besparelser på 6000 tonn per år. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også