Tryg og Intact ligger an til å snappe opp en markedsandel som kunne styrket Gjensidige

Gjensidige har 12 prosent av det skandinaviske markedet, mens If har 15 prosent. I Sverige har Gjensidige kun 2 prosent av markedet, hvor Trygg-Hansa har 14 prosent. Dermed kunne Tryg-Hansa gitt Gjensidiges satsning i Sverige et kjempeløft, men det løftet lar vente på seg dersom oppkjøpet til Tryg og Intact godkjennes.
Foto: PR/Tryg
Foto: PR/Tryg

Tryg og oppkjøpspartneren Intact leverte denne uken et bindende bud på 7,2 milliarder pund for konsernet RSA. I Skandinavia  eier RSA Codan og Trygg-Hansa og dersom oppkjøpet gjennomføres vil Codans norske virksomhet og Trygg-Hansas virksomhet i Sverige overtas av Tryg.

Det vil ifølge Tryg resultere i  at Trygs markedsandel stiger til 18 prosent i Skandinavia, og at skadeforsikringsselskapet blir størst i Skandinavia. Den andelen kunne passet Gjensiget utmerket godt, skriver Finansavisen.

Gjensidige har nemlig 12 prosent av det skandinaviske markedet, mens If har 15 prosent. I Sverige har Gjensidige kun 2 prosent av markedet, hvor Trygg-Hansa har 14 prosent. Dermed kunne Trygg-Hansa gitt Gjensidiges satsning i Sverige et kjempeløft, men det løftet lar vente på seg dersom oppkjøpet godkjennes.

Tryg et skritt nærmere overtagelse av RSA

Storebrand og Coop inngår forsikringssamarbeid 

Gjensidige: – Vi setter oss veldig hårete mål fordi det er en evig kamp å ligge i front 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også