FinansWatch

Tryg og Intact ligger an til å snappe opp en markedsandel som kunne styrket Gjensidige

Gjensidige har 12 prosent av det skandinaviske markedet, mens If har 15 prosent. I Sverige har Gjensidige kun 2 prosent av markedet, hvor Trygg-Hansa har 14 prosent. Dermed kunne Tryg-Hansa gitt Gjensidiges satsning i Sverige et kjempeløft, men det løftet lar vente på seg dersom oppkjøpet til Tryg og Intact godkjennes.

Foto: PR/Tryg

Tryg og oppkjøpspartneren Intact leverte denne uken et bindende bud på 7,2 milliarder pund for konsernet RSA. I Skandinavia  eier RSA Codan og Trygg-Hansa og dersom oppkjøpet gjennomføres vil Codans norske virksomhet og Trygg-Hansas virksomhet i Sverige overtas av Tryg.

Det vil ifølge Tryg resultere i  at Trygs markedsandel stiger til 18 prosent i Skandinavia, og at skadeforsikringsselskapet blir størst i Skandinavia. Den andelen kunne passet Gjensiget utmerket godt, skriver Finansavisen.

Gjensidige har nemlig 12 prosent av det skandinaviske markedet, mens If har 15 prosent. I Sverige har Gjensidige kun 2 prosent av markedet, hvor Trygg-Hansa har 14 prosent. Dermed kunne Trygg-Hansa gitt Gjensidiges satsning i Sverige et kjempeløft, men det løftet lar vente på seg dersom oppkjøpet godkjennes.

Tryg et skritt nærmere overtagelse av RSA

Storebrand og Coop inngår forsikringssamarbeid 

Gjensidige: – Vi setter oss veldig hårete mål fordi det er en evig kamp å ligge i front 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch