FinansWatch

Tryg et skritt nærmere overtagelse av RSA

Tryg har lagt inn et bindende oppkjøpsbud på RSAs globale virksomhet, med en prislapp på 4,2 milliarder pund. Dersom oppkjøpet gjennomføres, vil Tryg overta Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Norge. Det vil gjøre Tryg til det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia med en forventning om å øke topplinjen med 45 prosent opp til 31,7 milliarder danske kroner.

Foto: PR/Tryg

Tryg har blitt enige med britiske RSA Insurance Group om en pris på 4,2 milliarder pund for RSAs aktiviteter i Sverige og Norge, samt et delt finansielt eierskap av danske Codan sammen med kanadiske Intact, skriver Tryg i en pressemelding.

– Vi har nå nådd enda en viktig milepæl for å gjennomføre en transaksjon som vil gjøre Tryg til det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia, og som særlig vil styrke vår posisjon i Sverige gjennom overtakelse av Trygg-Hansa. Dersom transaksjonen går gjennom, ser jeg frem til å ønske Trygg-Hansas og norske Codans om lag 1,3 millioner kunder og over 1500 ansatte velkommen til Tryg-konsernet, sier Trygs konsernsjef Morten Hübbe i meldingen.

Ifølge meldingen vil Tryg inngå i et felles finansielt eierskap med det kanadiske skadeforsikringsselskapet Intact, der Tryg og Intact vil eie 50 prosent hver av danske Codan, men der Intact fullt ut vil overta driften av selskapet.

Prognosene for Trygs vekst, dersom oppkjøpet går gjennom, er en forventning om å øke topplinjen med 45 prosent, fra 21.8 millarder danske kroner til 31.7 milliarder danske kroner. Samtidig forventes det at selskapets tekniske resultat vil dobles fra 3,2 milliarder danske kroner til 6,3 milliarderdanske mkroner.

Medvind fra investeringer sender overskuddet til Tryg i været 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch