Tryg og Intact vil kjøpe RSA

Tryg og kanadiske Intact vurderer å legge inn bud på å overta den globale forretningen til RSA. Dersom handelen blir en gjennomført vil Tryg overta Codan i Norge og Trygg-Hansa i Sverige. Det vil i så fall gjøre Tryg til det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia.
Morten Hübbe er Trygs konsernsjef.
Morten Hübbe er Trygs konsernsjef.

– Våre vurderinger om å legge inn bud på RSAs nordiske aktiviteter har bakgrunn i vårt ønske om å styrke Trygs forretning i Norden. Det er en vesentlig del av Trygs oppkjøpsstrategi, som har til formål å styrke vår markedsposisjon innenfor skadeforsikring i Norge og Sverige gjennom verdiskapende oppkjøp. Dersom transaksjonen blir en realitet, oppnår vi sterke markedsposisjoner i Danmark, Norge og Sverige, og det vil etablere Tryg som det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia, sier Trygs konsernsjef Morten Hübbe i en pressemelding.

Tryg har planer om å inngå felles eierskap med det kanadiske skadeforsikringsselskapet Intact, der hvert selskap skal eie 50 prosent av danske Codan. Intensjonen er videre at Intact skal kjøpe RSAs øvrige virksomhet i Canada, Storbritannia og resten av verden for øvrig.

«Tryg kan bli det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia»

Dersom transaksjonen blir en realitet, vil Tryg bli det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia med omkring 5,3 millioner kunder og 6.000 medarbeidere, ifølge meldingen.

Styret i RSA har antydet overfor Intact og Tryg at det vil kunne anbefale et samlet bud på RSA på 7,2 milliarder britiske pund, der Trygs andel utgjør 4,2 milliarder britiske pund, til RSAs aksjonærer.

– Det er stadig et stykke vei før vi er i mål, men vi har kommet langt, og vi har nådd en viktig milepæl. Jeg vil gjerne fremheve den gode dialog vi har hatt med RSA, og som vi ser frem til å fortsette med, sier Hübbe.

I meldingen kommer det frem at Tryg forventer å hente inn omkring 900 millioner danske kroner  i synergier fra kjøpet og. Finansieringen for Trygs del vil gjennomføres gjennom utstedelse av aksjer.

Grunnet oppkjøpsregler i Storbritannia, er ikke kommunikasjonssjef ,Ole Irgens, eller Norgessjef  i Tryg, Espen Opedal, tilgjengelig for ytterligere kommentarer før oppkjøpet eventuelt er gjennomføres.

Codan Norge: – Vi er opptatt av læring på tvers av landegrensene 

Salget av livsforsikring har mer enn doblet seg i koronapandemien 

Tryg betaler millionerstatning til klienter som anklaget advokaten sin for underslag  

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også