FinansWatch

Tryg betaler millionerstatning til klienter som anklaget advokaten sin for underslag

112 klienter har rettet  krav mot forsikringsselskapet og klientene får utbetalt 57,7 prosent av kravene sine til en verdi av fem millioner kroner.

En Oslo-advokat har i lang tid tatt betalt av klientene sine, uten å jobbe noe særlig med sakene deres. Da forholdene ble oppdaget like før jul i fjor, ble advokaten anmeldt for underslag. Men politiet henla saken på bakgrunn av advokatens svekkede helse, skriver Finansavisen.

Advokatenble slått personlig konkurs i mai av sin tidligere advokatsekretær på grunn av manglende lønnsutbetalinger. Men advokaten hadde en forsikring hos Tryg som kunne gi en utbetaling. 112 tidligere klienter rettet derfor sine krav mot forsikringsselskapet.

Kravene summerer seg til nesten 8,7 millioner kroner, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring. Etter et halvårs vurdering av kravene, har Tryg gått med på å betale dem til sammen 5 millioner kroner, som er forsikringens maksimale dekningsbeløp.

– Siden forsikringen ikke dekker alle kravene vi har mottatt, har vi besluttet å fordele forsikringsbeløpet med en forholdsvis lik andel til alle. De får dermed dekket 57,7 prosent av sine innmeldte krav, sier Irgens.

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch